vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Oud-Dordtenaar en dierenarts Frank de Bont schrijft boek: ,,Komt een dokter bij de koe

26 december 2016

DORDRECHT - Oud-Dordtenaar Frank de Bont (42) is dierenarts in Groningen. Hij schreef het boek Komt een dokter bij de koe. 

Freek Vonk, neef en ook oud-Dordenaar, schreef  het voorwoord. Freek ontdekte op het eiland van Dordrecht de natuur en ging biologie studeren en is thans bekende Nederlander. Frank legt in het Dagblad van het Noorden het begin uit van Freek en Frank als liefhebbers van de natuur.


,,Freek Vonk en ik zijn volle neven, we hebben dezelfde opa die ook Freek Vonk heet. En net als onze opa delen we de liefde voor de schoonheid van de natuur en zijn we helemaal dierengek. Freek is tien jaar jonger en we woonden vroeger in dezelfde wijk in Dordrecht. Heel vaak kwam hij bij ons thuis naar onze slangen kijken. Die vond hij toen al enorm fascinerend. Ik ben erg trots op het voorwoord van mijn neef.’’

Frank de Bont is inmiddels vijftien jaar dierenarts en zijn boek is een weerslag van zijn werk. Zijn praktijk is aan de Paterswoldseweg in Groningen.

Freek Vonk is in zijn geboortestad Dordrecht al geeerd met een Freek Vonk poel bij natuurcentrum Weizigt. Hij bezocht daar als kind met zijn ouders de kinderboerderij.

Frank op zijn website over zijn boek:

Wanneer een dierenarts aan het einde van zijn carrière een boek schrijft over de mooie dingen die hij heeft meegemaakt vervalt zo'n werk vrij snel in een one-man-show met een opeenvolging van verhalen over 'kijk mij eens een goede dierenarts zijn'. Zulke verhalen schrijf ik niet. Schrijven doe ik met heel veel plezier, maar ik ben geen schrijver. Ik werk iedere dag met dieren én mensen en dat geeft veel stof tot nadenken. Ik schrijf over de dingen die mij opvallen, verbazen, boos of verdrietig maken en natuurlijk over de dingen waar ik oprecht heel erg blij van word. Ik heb geen enkele pretentie en draag ook geen boodschappen uit. Ik schrijf omdat ik het leuk vind, niets meer en niets minder, net zoals iemand die in zijn vrije tijd orchideeën kweekt en daar erg van geniet zonder dat ie precies kan uitleggen waarom.'

Frank

Lees meer over:

freek vonk Frank de Bont
Deel dit bericht met je vrienden!