vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Gemeenteraad Dordrecht sluit met gemengde gevoelens discussie toezicht ToBe

22 december 2016

DORDRECHT - (bron raadsgriffie) De gemeenteraad vindt het jammer en betreurenswaardig dat een voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van ToBe gemeend heeft niet kunnen meewerken aan het onderzoek naar het faillissement van deze stichting. De meeste partijen vinden echter dat het onderzoek voldoende leerpunten heeft opgeleverd om een vergelijkbare situatie in de toekomst te voorkomen.

Hoe gaat de gemeente om met zonnepanelen die in strijd zijn met het beschermd stadsgezicht in de 19e eeuwse Schil? De PvdA, D66 en GroenLinks zijn voor een versoepeling van de regels, maar Beter Voor Dordt is van mening dat de regels al soepel genoeg zijn. Deze laatste partij kreeg hierin ook een meerderheid van de raad achter zich.

Tenslotte sprak de raad uitgebreid over het handhavingsbeleid van de burgemeester ten aanzien van de horeca. Bij verschillende ondernemers is onrust ontstaan naar aanleiding van de sluiting van cafés in de stad. Burgemeester Brok heeft toegezegd in april met een rapportage te komen over dit onderwerp die hij met de raad zal bespreken. De burgemeester zal nog deze maand het gesprek aangaan met de horecaondernemers.

Een volledig verslag van de vergadering en de woordvoering van alle partijen, is terug te bekijken op: dordrecht.raadsinformatie.nl

Lees meer over:

raad van toezicht to be
Deel dit bericht met je vrienden!