dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

La La Land getipt als één van de grote Oscar-kanshebbers (Filmladder week 52-2016)

21 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Kerstvakantie begint; een fijne tijd voor bioscoopbezoek. We hebben keuze uit maar liefst 15 titels + 5 familiefilms. Er is de komende twee weken - inclusief beide Kerstdagen en Oud & Nieuws van alles te zien: grootse actie-avonturen, hoogstaande Europese cinema, humor, romantiek en veel muziek. Dagelijks vanaf 12.00 uur.

De nieuwe premières zijn:
- A StreetCat Named Bob, de verfilming van de gelijknamige bestseller over een man die een kat redt, die vervolgens die man redt. Dé film met de meeste kerstgedachte van 2016 en een komedie voor de hele familie.
- La La Land is de nu al veel bejubelde moderne musicalfilm met Ryan Gosling en Emma Stone. Twee jonge mensen, die het beiden proberen te maken in de showbizz industrie van Los Angeles. Een warm en visueel prachtig pleidooi om je dromen te blijven najagen. En getipt als één van de grote Oscar-kanshebbers.

Met deze film beginnen we ook een nieuw programma: Student Nights. Elke vierde donderdag van de maand een speciale vertoningsavond voor jong Dordrecht (18-25 jaar). Lekker met elkaar en super voordelig film kijken + napraten met een biertje. Nu op Do 22/12 om 20.00 uur.

Nieuw voor de kids is Ballerina 3D (NL). Feel good animatie over het 11-jarige weesmeisje Felicie. Ze is vastbesloten om een sterdanseres te worden in het Ballet van de Parijse Opera. Met hulp van haar vriendje  Victor, die zelf uitvinder wil worden.

Special is deze week Frame by Frame, een documentaire over fotojournalistiek in Afghanistan. Het is de derde film ihkv Movies That Matter, het filmprogramma in samenwerling met de lokale afdeling van Amnesty International. Do 22/12 om 19.15 uur.

Het CineFiliaal op Wo 28/12 presenteert l'Odyssee, de gedramatiseerdee biopic van de wereldberoemde Franse oceaanonderzoeker Jacques Cousteau en zijn zoon Philippe. Aanvang 20:45 uur.

NB: Alleen op Oudjaarsavond 31/12 is The Movies Dordrecht om 17.00 uur gesloten.

Lees meer over:

movies premieres cinefiliaal
Deel dit bericht met je vrienden!