donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe kastanjebomen met optimale groeiomstandigheden voor Wolwevershaven

20 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het werk aan de kademuur van de Wolwevershaven is zo goed als klaar. De aannemer werkt de komende weken nog aan de afwerking. Dinsdag 20 december worden 6 nieuwe kastanjebomen geplant. In januari volgt nog een zevende boom.

De werkzaamheden duren een dag, maar hebben wel gevolgen voor de bereikbaarheid van de Wolwevershaven en het parkeren.

De Wolwevershaven is dinsdag 20 december tussen 7.00 - 16.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit geldt voor de rijbaan, maar ook voor de parkeervakken tussen de nummers 4 tot en met 20. De woningen blijven te voet bereikbaar.

Boombunkers
De nieuwe bomen hebben een flink formaat. De stammen hebben een diameter van 24 centimeter. Voor de bomen zijn optimale groeiomstandigheden gecreëerd. Ze worden geplant in zogenoemde 'boombunkers'. Hierin groeien de bomen goed en kunnen de wortels niet naar plekken groeien waar ze schade kunnen veroorzaken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!