zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Feest in de Blauwe Kamer: 'Proeftuin voor nieuwe ideeën viert éénjarig jubileum'

20 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Al weer een jaar geleden startte de Blauwe Kamer als proeftuin in de stadsbibliotheek in Dordrecht met activiteiten voor en door de stad. Om dit eerste succesvolle jaar te vieren, organiseren we een feestelijk kerstprogramma voor jong en oud in de decembermaand.

Co-creatie nieuwe ideeën
Het afgelopen jaar zijn veel nieuwe verbindingen tot stand gekomen en hebben we veel nieuwe bezoekers verwelkomd in de Blauwe Kamer. Er zijn nieuwe ideeën ontwikkeld voor activiteiten. Deze verspreiden zich inmiddels ook naar andere vestigingen van de Bibliotheek AanZet. Heb je zelf een leuk idee voor de Blauwe Kamer? Vertel ons wat jij graag zou willen organiseren! We zijn benieuwd!

Winterse verhalen bij sfeerlicht
De decembermaand is natuurlijk DE tijd voor het luisteren naar de mooiste verhalen. In de Blauwe Kamer is iedereen welkom. Jong en oud. Op dinsdag 27 december komt Schaduwtheater de Halve Maan met een sfeervolle voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Voor volwassenen is er op dinsdag 20 december de Verhalenschenker met de mooiste verhalen voor volwassenen. En ook aan de allerkleinsten is gedacht. In de kerstvakantie is er zoals elke week Kids&Koffie en wordt er aan kleintjes tussen 0 – 4 jaar voorgelezen door de VoorleesHelden en kunnen ouders en verzorgers met elkaar in contact komen.

Licht geven
Deze kerstvakantie staat het thema licht centraal in de Blauwe Kamer. Voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn er deze vakantie allerlei spannende en leerzame workshops te beleven rondom licht, wetenschap en techniek. Bouw je eigen LED-lichtorgel, maak een LED-lampion, leer je eigen stroomcircuitje bouwen of leer schrijven met licht. Deze workshops zitten snel vol dus reserveer alvast een plekje via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Gezondheid en ontmoeting
In het maandelijks ComCafé kun je laagdrempelig met elkaar praten. Dit keer behandelen we het  thema Feestdagen. Om in beweging te blijven, staat Tai Chi deze editie van Gezond & Wel centraal. Je leert hoe deze Chinese bewegingsleer helpt voor ontspanning maar ook als valpreventie. En tijdens Koffie met is er tijd voor ontmoeting, wijkagent Jan Kleijer van Dubbeldam is te gast.

Kerst voor iedereen
De Bibliotheek AanZet  vindt het belangrijk om de kerstvakantie toegankelijk te maken voor alle kinderen uit Dordrecht. Daarom geldt er voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen een gereduceerd tarief. Deze kunnen bij het reserveren op de website gebruik maken van de speciale button Kerstactie.

Terugblik TEDx:
Jongeren uit Dordrecht en omgeving creëren ideeën met elkaar om de wereld beter te maken. Blik met ons terug op deze inspirerende middag: Agenda
De Blauwe Kamer in Stadsbibliotheek Dordrecht. Een plek zonder een vaste invulling, waar iedereen welkom is. Een plek waar je kunt ontdekken, experimenteren, inspireren en ontmoeten. Alleen, of samen. In de Blauwe Kamer is niets te gek. Je mag er zelfs praten.

Lees meer over:

jongeren bibliotheek auwe kamer
Deel dit bericht met je vrienden!