vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

De grootste Kerstmarkt van NLD Dordrecht meldt 375.000 bezoekers

18 december 2016

DORDRECHT - De driedaagse kerstmarkt in het centrum van Dordrecht heeft volgens de organisatie (Dordrecht Marketing) 375.000 mensen op de been gebracht. Dit is bekend gemaakt aan het ANP.

In 2015 werden er 350.000 bezoekers gemeld.

In Dordt waren al vrijdag veel mensen op de been en de belangstelling bleef groot mede door het weer op zaterdag en zondag.  De historische binnenstad veranderde in een grote kerstmarkt met honderden kramen, tenten, een levende kerststal, een kersttheater en -circus en op elke straathoek muziekoptredens.

De lengte van 2,5 kilometer leverde voor de liefhebbers weer een groots, druk feest op in het havengebied en op de Voorstraat, Groenmarkt/Grote Kerksbuurt.

,,Het bezoek kwam uit alle windstreken", zegt Dordrecht Marketing dat de kerstmarkt organiseert in opdracht van de gemeente. Opvallend was het grote aantal Belgen dat de Merwestad wist te vinden, aldus de organistie. De mensen gingen in de regel eerst naar de kerstmarkt toe en later werden ook andere delen van Dordt aangedaan pakweg tussen stadion en Groothoofd. De media gaven ook weer door dat de Dordtse kerstmarkt te boek staat als de grootste in Nederland. Ook het NRC/H meldt dat in een reportage.

Deel dit bericht met je vrienden!