donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Divers aanbod op de Kerstmarkt Dordrecht

17 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In Dordrecht kom je dit weekend helemaal in de kerstsfeer. De grootste kerstmarkt van Nederland is vrijdag weer neergestreken in de historische binnenstad.

Op de kerstmarkt zijn tweehonderd kramen te vinden, met een heel divers aanbod. "Het heeft wel allemaal te maken met kerst en winter", zegt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing.

De kerstmarkt bestaat niet alleen uit kramen, maar het gaat ook om de volledige aankleding, de horeca en de diverse optredens.

Op het Statenplein kan bijvoorbeeld geschaatst worden en vrijdagavond zingen zo'n driehonderd mensen samen tijdens de Christmas sing-a-long.

Spoorwerkzaamheden
Door werkzaamheden aan het spoor moeten bezoekers die met de trein komen rekening houden met een langere reistijd en extra overstappen.

Baaij: "dat spoor is vervelend, maar ik hoop dat mensen snappen dat dat niet betekent dat je niet in Dordrecht kunt komen. Je moet even wat vaker overstappen, of een stukje met de bus, maar het is zo ontzettend de moeite waard."

Een kraamhouder die al jaren op de Dordtse kerstmarkt staat, ziet de spoorwerkzaamheden niet zozeer als een probleem. "Ik ben juist heel positief - vooral vanwege het weer. Al sneeuwt, hagelt of regent het, niks houdt de mensen tegen om te komen. Het is elk jaar heel druk en gezellig".

Pendelbussen
De kerstmarkt Dordrecht tot en met zondag plaats. Er rijden pendelbussen van en naar de gratis parkeerplaatsen buiten de stad.

Deel dit bericht met je vrienden!