vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Cafe de Pul tijdelijk gesloten wegens handel in harddrugs

16 december 2016

DORDRECHT - Café De Pul aan de Grote Spuistraat, moet vanaf 19 januari 2017 de deuren sluiten. Nadat is geconstateerd dat er handel in harddrugs plaatsvindt vanuit het café, heeft burgemeester A.A.M. Brok besloten de zaak voor 6 maanden te sluiten tot 19 juli 2017.

In de afgelopen jaren hebben diverse incidenten in en rondom De Pul aanleiding gegeven om de situatie in het café nauwlettend in de gaten te houden. Verschillende geweldsincidenten in het café en handel in harddrugs vanuit en op het terras van het café hebben aanleiding gegeven tot een sanctie van 6 maanden sluiting. Het café ligt in een gebied dat bijzondere aandacht heeft van de gemeente, politie en Openbaar Ministerie. De leefbaarheid in het gebied wordt op momenten ernstig aangetast door overlast, drugsverkoop en ondermijnende activiteiten.

De eigenaar en/of leidinggevende van Café De Pul is diverse keren gewezen op haar verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er in het café en op het terras geen activiteiten plaats vinden die een gevaar op kunnen leveren voor de openbare orde. Het terras behoort bij de inrichting van het café en ook daarvoor draagt de eigenaar verantwoordelijkheid. Niettemin is er van de zomer nog een aantal keren geconstateerd dat er harddrugs werden verhandeld vanuit het café.

Daarnaast heeft er in augustus 2016 een vechtpartij plaats gevonden in het café waarbij gewonden zijn gevallen. De eigenaar had de dronken aanstichter niet moeten toelaten in het café. Ook hierover is diverse keren met de eigenaar gesproken. Het is haar taak en verantwoordelijkheid om dronken personen te weren.

Eerdere vechtpartijen en de handel in harddrugs zijn voldoende voor burgemeester Brok om het café voor 6 maanden te sluiten.

De Pul heeft tegen het eerder voorgenomen besluit zienswijzen ingediend. Daarop heeft burgemeester Brok besloten de sluiting toch door te zetten.

Tegen dit besluit kan nog bezwaar worden gemaakt. In de tussentijd moet De Pul wel de deuren sluiten.

Deel dit bericht met je vrienden!