Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

70 jongeren baan gevonden dankzij VVD initiatief

16 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ruim 70 jongeren hebben sinds de invoering van het VVD initiatief voor een Startersbeurs in de Drechtsteden een baan gevonden. Met de startersbeurs krijgen afgestudeerde jongeren die na hun studie geen baan kunnen vinden, toch de kans om werkervaring op te doen.

Met die werkervaring op zak hebben de meeste jongeren alsnog een baan kunnen vinden en vaak ook met een sterkere startpositie op de arbeidsmarkt. En daar profiteren zij... de rest van hun leven van. Onderzoek heeft uitgewezen dat een goede startpositie positief blijft doorwerken in de rest van je carriere.

Ook volgend jaar kunnen jongeren weer gebruik maken van de startersbeurs. Er worden 50 beurzen beschikbaar gesteld. „Niet alleen de jongeren profiteren hiervan, ook de werkgevers worden hiermee geholpen doordat zij makkelijker een gemotiveerde jonge medewerkers kunnen aantrekken” aldus het Dordtse VVD raadslid Maarten Burggraaf.

Lees meer over:

VVD beurs startersbaan
Deel dit bericht met je vrienden!