zondag 13 juni 2021

Alles over Dordrecht

Johan de Wittspeld voor twee vrijwilligers van het bewonerscomité Leerpark

Johan de Wittspeld voor twee vrijwilligers van het bewonerscomité Leerpark

16 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Wethouder P.J. Heijkoop reikte op donderdag 15 december 2016 om 19.30 uur de Johan de Wittspeld uit aan twee vrijwilligers van het bewonerscomité Leerpark. Het zijn mevrouw M. Knoester – van Beek en de heer G.A. Bohlander. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst voor alle betrokkenen van het bewonerscomité Leerpark in het schippersinternaat 'Limena' aan de Maria Montessorilaan 11.

Mevrouw M. Knoester – van Beek kreeg de Johan de Wittspeld toegekend vanwege haar verdiensten als secretaris van het bewonerscomité Leerpark. Sinds 1996 maakte zij deel uit van het comité.

Daarnaast was zij betrokken bij de organisatie van diverse evenementen met als doel de onderlinge samenhang en leefbaarheid in het Leerpark te bevorderen.

Mevrouw Knoester heeft veel betekend voor de informatievoorziening richting alle bewoners van en rond het Leerpark.

De heer G.A. Bohlander ontving de Johan de Wittspeld toegekend vanwege zijn verdiensten als voorzitter van het bewonerscomité Leerpark. Hij heeft sinds 1995 een constructieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Leerpark. Hij nam het initiatief voor de bewonersbrief en heeft een constructieve bijdrage geleverd aan de verbinding tussen bewoners en de diverse scholen op het Leerpark.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Deel dit bericht met je vrienden!