zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Vrijdagavond bekend: Wie volgt Lydia de Paus op als Dordtenaar van het jaar?

15 december 2016

DORDRECHT - Wellicht rond de klok van half negen  vrijdagavond wordt duidelijk in het Energiehuis in Dordrecht, wie de nieuwe Dordtenaar van het jaar wordt.

Wethouder Rinette Reynvaan zal  de onthulling doen, van wie uiteindelijk van de tien genomimeerden de nummer 1 is geworden. De avond zal worden gepresenteerd door columnist KEES THIES. Hij is het bekende gezicht van AD De Dordtenaar. Dat is de krant die de verkiezing organiseert. De verwachting is dat tegen de vierduizend stemmen zijn uitgebracht tegen 3000 vorig jaar.

De vorige Dordtenaar vh Jaar was de toen  46-jarige Lydia de Paus. Ze won in een nek-aan-nekrace van Twitteragent Dirk-Jan Grootenboer en schrijver Guido Bindels, die op plekken 2 en 3 eindigden. Voetbalbestuurder Marco Boogaars was bij de eerste verkiezing de absolute winnaar.

De krant heeft ditmaal de tien genomineerden op allerlei manieren voorgesteld. Verschillende kandidaten gingen op verkiezingspad. De bekendmaking is dit keer in 2016 voor kerst en nieuwjaar.  De verkiezing past zo meer bij de tijd van het jaar.

In het verleden werden vergelijkbare verkiezingen nog gedragen door RTV Dordrecht en soms door journalisten opgezet. De krant, met een historie vanaf april 1946, heeft weer een nieuwe vorm gevonden.

Lydia de Paus was in 2015 ook landelijk in het nieuws:

DORDRECHT - De meeste mensen zullen er nooit bij stilstaan, maar als een overledene begraven wordt, komt hij of zij op de bodem van een houten kist te liggen. Zonder kussen of matras.

Onbegrijpelijk, vindt Lydia de Paus uit Dordrecht. Daarom heeft ze hier een oplossing voor bedacht, zo meldt de Stentor, namelijk een speciaal matras voor doodskisten.

Houten bodem
De Dordtse spreekt uit ervaring. Ze moest vorig jaar het lichaam van haar overleden vriendin op de houten bodem van een kist leggen. Er bleken geen matrassen te zijn voor in de kist.

Deel dit bericht met je vrienden!