dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Op weg naar Kerst met the Movies (Filmladder week 51-2016)

15 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op weg naar de Kerst, een heerlijke tijd voor bioscoopbezoek. Met een zeer gevarieerd programma.

Vanaf morgen draaien we mee met Rogue One: a Star Wars Story  Een nieuwe verhaallijn met een nieuwe heldin Joy Ernse, die ergens aanknoopt bij de allereerste SW-film (Episode IV: A New Hope) uit 1977.

Origineel Amerikaans filmdrama, met een geweldig ensemble acteurs, is Collateral Beauty. Een geslaagd reclameman hervindt zichzelf na een groot persoonlijk verlies dankzij ontmoetingen met Tijd,

Liefde en de Dood.
Ook is er deze week een documentaire, bejubeld en uitverkocht tijdens het afgelopen IDFA-festival. De Kinderen van Juf Kiet is een innemend en aangrijpend portret van een klas vluchtelingenkinderen en hun juf; zo eentje die elk kind verdiend. We halen de film graag naar Dordrecht.

En dan de Specials van deze week:
Zo 18/12 om 12.10 u.: Down to Earth, de laatste vertoning van deze filmhype over het gezin Winters, dat jarenlang rond reisde langs inheemse volkeren. Het werd een leerweg om meer in harmonie met de aarde te leven.

Woe 21/12 om 19.30 u.: Ladies Night La La Land. Prachtige moderne musicalfilm over het najagen van je dromen in Los Angeles. The Movies in de sferen van een jazzclub, met live pianomuziek, fijne drinks & bites en natuurlijk standjes en verloting.

In het CineFiliaal op Woe 21/12 om 20.30 u. draait The Violin Teacher, cinema uit Brazilië over de kracht van muziek in de strijd om het dagelijks bestaan van jonge mensen.

Tot slot: The Movies en Restaurant Diva's zijn geopend op Kerstavond en beide Kerstdagen. Voor ons feestelijke Kerstfilmdiner-arrangementen check www.restaurantdivas.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!