dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Johan de Wittspeld voor de heer Smeulers vrijwilliger van Het Gilde Dordrecht

15 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Wethouder Piet Sleeking reikte op woensdag 14 december om 16.30 uur de Johan de Wittspeld uit aan een vrijwilliger van Het Gilde Dordrecht: de heer D. Smeulers.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst voor alle vrijwilligers van Het Gilde Dordrecht in restaurant 'Den Witten Haen' aan de Groenmarkt 19-B te Dordrecht.

De heer D. Smeulers kreeg de Johan de Wittspeld vanwege zijn verdiensten voor Het Gilde Dordrecht. Hij is sinds 2001 belast met de coördinatie van de aanvragen voor de stadswandelingen, die uitgevoerd worden door de gidsen van Het Gilde. Zij leveren zo een bijdrage aan de promotie van de stad Dordrecht. Daarnaast is de heer Smeulers als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de kledingbeurzen van de Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers (UVV) en zet hij zich in voor de PKN 'De Wijnstok'.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!