donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

De lelijke gebouwen top 5 van Dordrecht

12 december 2016

DORDRECHT - De redactie van Dordrecht.net verzamelde de lelijkste gebouwen die na 2000 zijn gebouwd. Dordrecht is een oude stad vol mooie gebouwen. Aan bijbouwen ontkom je natuurlijk niet, maar soms sta je voor een gebouw en denk je: "Waarom??". Hieronder de vijf waaroms van de redactie. Heeft u zelf nog gebouwen voor de top 5, geef deze aan ons door, dan kunnen we de top 5 gaan uitbreiden naar een top 10.

Met stip op 1
Onderweg naar de Mediamarkt stuitte de redactie op de gebouwen op de foto hierboven aan de Spuiboulevard, wat danig invloed had op de top 5. De eerste gebouwen die toeristen tegenkomen aan de rand van de binnenstad, als ze met de trein komen. Dat ze niet direct rechtsomkeerd gaan bij de aanblik van deze, van elke creativiteit ontdane blokkendozen mag een wonder heten.

2. Johan de Wittstraat 15

Zitten we hier in Rotterdam of zo?

3. Het Achterom


Rotterdam heeft zijn koopgoot: groot, overdreven commercieel en leeg. Dordrecht heeft zijn Achterom, de koopgoot van Dordrecht.

4. Bagijnhof 10

Niks mis met het gebouw, maar de entree van de Mac valt wel erg uit de toom in deze straat. Wat een geschreeuw. Denk dit stukje weg en je hebt een andere sfeer.

5. Houttuinen

De haven is sinds kort ontdekt door historie-onteerders. Met 'dank' aan de Welstandscommissie, die dit gebouw goed heeft gekeurd. Hopelijk is dit geen voorbode van meer van zulke gebouwen.

Door: Ton Ve

Deel dit bericht met je vrienden!