donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Wethouder Piet Sleeking van Dordrecht vindt dat Gorkumse VVD-wethouder Marcel Doodkorte onzin vertelt

10 december 2016

DORDRECHT- De Gorkumse wethouder Marcel Doodkorte, die wil blijven zwijgen over het faillissement bij cultuurcentrum ToBe, komt steeds meer onder vuur te liggen. 

Wethouder Piet Sleeking keert zich nu tegen hem en vindt volgens AD De Dordtenaar dat hij on zin praat.
Doodkorte rept dat er een afspraak zou zijn met wethouders en advocaat om niet mee te werken aan een onderzoek van KPMG om de waarheid boven tafel te krijgen. Daarom zwijgt hij als voorzitter van de raad van toezicht.
Op 20 december zal er verder over worden gepraat in de raad van Dordrecht. D66 heeft een debat aangevraagd.


Columnist Kees Thies van Ad De Dordtenaar laat vandaag weten dat er zwaar geschut nodig is om de wethouder aan het praten te krijgen: Hier moet zo nodig een rechter aan te pas komen.
Hij vindt dat de gemeenschap honderd procent duidelijkheid verdient over waarom er miljoenen aan gemeenschapgeld zijn verdampt onder het dak van ToBe. Kees Thies vat de conclusies van het KPMG samen: Het was een puinhoop bij ToBe.

Al eerder keerde oud CDA wethouder van Dordrecht Bert van der Burgt zich tegen de VVD wethouder van Gorkum. Nelleke de Smoker - politiek leider van D66 Dordrecht - vindt dat Doodkorte de openbare zaak met zijn zwijgen geen dienst bewijst. Relaties komen volgens haar onder druk te staan.

Dat de laatste directeur van To Be terughoudend is in zijn commentaar past volgens wethouder Sleeking in de afspraken, die zijn gemaakt rond zijn gedwongen ontslag. Dat bericht Ad De Dordtenaar. De ex-directeur zal wel over de zakelijke gang van zaken een verklaring kunnen geven, maar weigert net als Doodkorte alle medewerking.

Deel dit bericht met je vrienden!