dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Fusie Het Spectrum en de Wielborgh gaat door

9 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Stichting Het Spectrum en Stichting de Wielborgh gaan per 1 januari 2017 fuseren. Beide organisaties bieden zorg, welzijn en wonen in Dordrecht. De gefuseerde organisatie gaat verder onder de naam Stichting Het Spectrum waarvan Thuiszorg De Wielborgh een onderdeel zal zijn.

Beide organisaties zijn gericht op het ondersteunen van ouderen in Dordrecht. Door samen te gaan bundelen de organisaties hun krachten om de mensen met zorg-, welzijns- en woonvragen nog beter te kunnen helpen. “Op allerlei manieren proberen wij de mensen die met ons te maken hebben een prettiger leven te bieden. Door samen te gaan kunnen we dat nog beter vervullen”, aldus Jorn Nierstrasz, bestuurder van Het Spectrum en de Wielborgh. “De zorg en aandacht blijven we op een persoonlijke manier geven, zoals mensen dat van ons gewend zijn.”

“De komende twee jaar besteden we aan het goed op elkaar laten aansluiten van de werkwijzen en het groeien van twee naar één organisatie.” De medewerkers en klanten van de gefuseerde stichting kunnen blijven rekenen op de loyale inzet van zeker 600 vrijwilligers.

Het Spectrum
Thuiszorg De Wielborgh blijft de vertrouwde zorg bij de mensen thuis bieden, zowel in de wijken als binnen de locaties het Waterwiel, het Sterrenwiel, het Polderwiel en het Stadswiel. Ook van de welzijnsactiviteiten, zoals de PlusBus, kunnen mensen gebruik blijven maken.
Het Spectrum is vooral bekend om de verpleeghuiszorg in De Sterrenlanden en Vreedonk, het verzorgd wonen op diverse locaties in Dordrecht waaronder De Prinsemarij, de zorg in de laatste levensfase in De Rozenhof en hospice De Patio en door kinderdagverblijf De Sterretjes. Daarnaast zijn de dagbestedingscoaches en casemanagers veelvuldig in de wijken bij de mensen thuis aan het werk.

De Wielborgh en Het Spectrum werkten al veel samen binnen de Ontmoetingscentra (dagbesteding).

Deel dit bericht met je vrienden!