zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

NS zet verbindingen vanuit Dordrecht op een rij

8 december 2016

DORDRECHT - Alhoewel er tussen Dordrecht en Rotterdam werkzaamheden aan het spoor zijn tot ergens eind januari 2017, zet de NS alvast de nieuwe dienstregeling vanaf aanstaande zondag op papier:

Tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Roosendaal rijden 2 Sprinters per uur. De Sprinters naar Breda rijden door richting Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Dordrecht en Dordrecht Zuid krijgen hiermee een rechtstreekse verbinding met Tilburg Universiteit. Daarnaast rijdt 1 keer per uur een Intercity tussen Dordrecht en Breda als vervanging van de Intercity Den Haag - Eindhoven.

Om de rechtstreekse Sprinter Dordrecht - ‘s-Hertogenbosch te realiseren, rijden de Sprinters uit Rotterdam niet verder dan Dordrecht. Reizigers met de Sprinters vanuit Roosendaal en Breda kunnen in Dordrecht overstappen op de Intercity richting Rotterdam Centraal.

Overigens: De NS bericht niet dat de trein Den Haag -Eindhoven en verder aan Dordrecht voorbij gaat. Volgens vaste reiziigers zal het wennen worden aan nieuwe verbindingen. In het land werd zelfs geschreven dat de nieuwe verbindingen zuur is voor Dordrecht.

Volgens anderen hing het al lange tijd in de lucht dat de HSL verbinding Dordrecht links zou laten liggen.

Lees meer over:

dienstregeling ns
Deel dit bericht met je vrienden!