zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente gaat drie grote 75 jaar oude populieren kappen in Wantijpark

7 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vrijdag 9 en maandag 12 december kapt de gemeente 3 grote populieren in het Wantijpark. Daarnaast worden nog enkele dode of bijna dode bomen verwijderd.

De populieren zijn rond de 75 jaar oud en leveren gevaar op voor de omgeving. Door het grote gewicht kunnen takken spontaan afbreken. Daarvoor is geen storm nodig. Dit kan ook gebeuren bij windstil zomerweer. De bomen houden dan de verdamping niet bij, waardoor takken kunnen afbreken. Dat is de afgelopen jaren verschillende keren gebeurd.

Kapvergunning                                                                                               
Voor het kappen van de bomen is een kapvergunning verstrekt. In 2017 is het nodig nog meer bomen te kappen. Ook dit zijn vooral weer populieren. De verwachting is dat deze bomen in februari gekapt kunnen worden. De kapvergunning hiervoor is in behandeling.

Vervanging
De meeste bomen worden vervangen voor nieuwe bomen. Dat zijn voor een deel bomen die ouder worden dan populieren. Toch komen er ook weer populieren terug. Die horen bij een groot Hollands park als het Wantijpark. De gemeente vindt het belangrijk om het monumentale karakter van het Wantijpark te behouden.

Lees meer over:

gemeente populieren wantijpark
Deel dit bericht met je vrienden!