zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Mevrouw Munning-van Waveren ontvangt Johan de Wittspeld

7 december 2016

DORDRECHT - Wethouder Rik van der Linden reikte op woensdag 7 december 2016 om 20.00 uur de Johan de Wittspeld uit aan mevrouw S.M. Munning - van Waveren, vrijwilligster van Milieudefensie Dordrecht. De uitreiking vond plaats aan het begin van de feestelijke bijeenkomst voor Dordtse vrijwilligers in Schouwburg Kunstmin.

Mevrouw Munning – van Waveren krijgt de Johan de Wittspeld voor haar langdurige verdiensten voor Milieudefensie Dordrecht. In 1974 sloot zij zich aan bij de Vereniging Werkgroep Milieubeheer Dordrecht, de voorloper van Milieudefensie Dordrecht. Niet lang daarna nam zij als secretaris zitting in het bestuur. Zij heeft deze functie tot 2014 bekleed. Naast haar bestuursfunctie was – en is - zij betrokken bij tal van activiteiten en projecten. Haar inzet is veelzijdig te noemen: organisator, initiator en stimulator.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Deel dit bericht met je vrienden!