zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Jongeren gezocht voor portretten

7 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De trainees die werken voor de gemeenten in de Drechtsteden zijn op zoek naar inwoners in de leeftijd tot 35 jaar. Zij willen van deze jonge mensen die aan het begin van hun studie of carrière staan persoonlijke portretten maken. Hiermee willen ze laten zien wat hun verhaal is, hun werk of woonsituatie en wat zij goed vinden gaan in de Drechtsteden en/of wat beter kan.

Portretposters
De portretten zullen in de vorm van portretposters aan zowel burgemeesters, wethouders en beleidsmedewerkers als ondernemers en andere groepen tonen wat jongeren in onze regio bezighoudt en in hoeverre de Drechtsteden voldoen aan hun wensen en verwachtingen. De portretposters worden ook op de websites van de gemeenten geplaatst en opgehangen in de gemeentehuizen. Hiermee willen zij de positie van de jongeren verbeteren. Zie de afbeelding voor een voorbeeld van een portretposter.

Professionele foto
Voor de posters worden professionele foto's gemaakt waarvan de jongere er uiteraard ook één mee naar huis krijgt. Jongeren die hun verhaal willen laten optekenen, kunnen zich aanmelden via trainees@drechtsteden.nl onder vermelding van naam, leeftijd, mailadres en de relatie tot één van de Drechtsteden (woon, werk, etc).

Trainees
De Drechtsteden trainees zijn jonge mensen die met een frisse blik als starters werkzaam zijn bij de Drechtstedengemeenten. Zij voeren verschillende opdrachten uit voor de gemeenten afzonderlijk en gemeenschappelijk voor de hele Drechtsteden. Zij hebben vooral als specifieke taak de kansen van de jongeren in de Drechtsteden op verschillende gebied in kaart te brengen.

Deel dit bericht met je vrienden!