donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Weekkranten Dordt Centraal en Stem van Dordt openen met RTV Dordrecht

7 december 2016

DORDRECHT – De weekkranten Stem van Dordt en Dordt Centraal openen vandaag ook met de soap rond de lokale omroep RTV Dordrecht. ,,Het stormt rond de radio”, is de kop van de Stem. ,,Leegloop bij Drechtstreek FM (radiopoot RTV Dordrecht)”  kopt Dordt Centraal.

In AD De Dordtenaar is aandacht voor RTV Dordrecht ook een vast gegeven met ook regelmatig de visie van columnist Kees Thies.

Beide weekkranten besteden aandacht aan het persbericht van de voorzitter van stichting Media 78, Martijn Snel.
Hij is vertrokken bij RTV Dordrecht en met hem zijn er nog een aantal vrijwilligers weggegaan. De aantallen in de media wisselen nogal. RTV Dordrecht laat weten dat de radiouitzendingen gewoon doorgaan naast TV en internet.

In Dordt Centraal lijkt Martijn Snel al het plan te hebben voor de derde keer een zendmachtiging aan te vragen voor een lokale omroep. In 2012 leidde dat tot afspraken met RTV Dordrecht om samen onder ‘e’en vergunning radio en TV te brengen. Ook Idordt was partner, maar is eerder vertrekken uit de samenwerking. Volgens Snel is er daarna hard gewerkt op de radio op een hoger plan te brengen.

In Dordt Centraal komt ook de voorzitter van RTV Dordrecht nog aan het woord, die aangeeft dat de directeur de ruimte heeft om alle media activiteiten niet meer als losse onderdelen, maar duidelijker onder 1 dak te brengen. In het verleden was al naar buiten gekomen dat veel activiteiten die formeel onder de stichting en zendgemachtigde RTV Dordrecht vielen meer eilandjes waren geworden met moeilijk onderling verkeer.

In De Stem van Dordt krijgt Ton van Wijngaarden als directeur hoofdredacteur nog de ruimte om zijn geloof in een toekomst onder woorden te brengen. Zijn bestuur is al bijna weg nu het collectief een aftreden heeft aangekondigd.

De Stem meldt ook:

Eind 2015 werd nog de samenwerking opgezegd tussen RTV Dordrecht met Idordt van Marco van Schaardenburgh. Idordt had in 2012 ook eerst het plan om een eigen zendmachtiging in Hilversum bij het Commissariaat voor de media aan te vragen. Ad van den Herik, die als presentator van In Gesprek Met, een bekend gezicht was van RTV Dordrecht werd in het voorjaar van 2016 aan de kant gezet. Ton van Wijngaarden kwam, met een brede media-ervaring achter zich, in de loop van het jaar aan boord. AD De Dordtenaar noemde hem een mediatijger.  Hij kwam snel in het nieuws met het bericht dat eigendommen van de omroep illegaal waren verdwenen, waardoor er een behoorlijke schadepost was. In het Stadskantoor viel alle nieuwe ontwikkelingen in de soap RTV Dordrecht niet in goede aarde. Wethouder voor mediazaken, Piet Sleeking (Beter voor Dordt),  liet meermalen weten te twijfelen aan RTV Dordrecht, terwijl de gemeente steeds heel ruimhartig zou zijn geweest met subsidie.

Deel dit bericht met je vrienden!