donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Bioscoopmaand december begint met liefst 5 premièrefilms (Filmladder week 49-2016)

1 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De bioscoopmaand december begint met liefst 5 premièrefilms, en zelfs twee uit Nederland:

Waterboys is een feel good movie over vader en zoon, die reizend door Schotland hun onderlinge band opnieuw uitvinden. Op vr 2/12 komt regisseur Robert-Jan Westdijk naar Dordt voor een Q&A.
Layla M is een veelgeprezen drama van Mijke de Jong. Prachtig genuanceerde cinema over Moslim radicalisering, die we alsnog naar Dordrecht halen.

Uit Amerika komen twee ijzersterke thrillers. Nocturnal Animals is zowel onheilspellend als romantisch. Een stijvol verfilmd verhaal over de dunnen scheidslijnen tussen liefde en wraak. Met Amy Adams en Jake Gyllenhaal.  American Pastoral speelt in de jaren 1960. Het leven van zakenman Seymour Levov gaat op z'n kop wanneer zijn dochter (Dakota Fanning) wordt beschuldigd van een terroristische aanslag en spoorloos verdwijnt.

Tot slot is er Franse cinema met Frantz. Een klassiek gefilmd verhaal over liefde, verzoening en de waarde van leugens. In 1919 rouwt de Duitse Anna om haar gesneuvelde geliefde. Dan verschijnt Adriën, een Franse soldaat. Hij rouwt ook om Frantz. Wat zit daar achter…..

Als Special is er weer een indrukwekkende muziekfilm: One More Time with Feeling. Nick Cave and The Bad Seeds spelen en vertellen over hun nieuwste album Skeleton Tree.  Op Za /12 om 21.15 u. en Zo 4/12 om 16.30 u.

Voor de kinderen wordt december ook weer een filmfeestmaand. Deze week starten we met de première van de nieuwe Disney-film Vaiana 3D. Verder de voorpremières van de 4e Mees Kees film: Langs de Lijn en Sing 3D, een grappige, muzikale animatie over dieren die een talentenjacht doen.

In het CineFiliaal op Wo 7 dec. om 20:45 u.: The Salesman. Cinema uit Iran van de maker van A Separation en Le Passé. Een ernstig ongeluk treft een echtpaar nadat ze net een nieuw appartement hebben betrokken. De vorige huurster blijkt dara iets mee te maken te hebben. Won in Cannes dit jaar een Gouden Palm voor Beste Actrice en Beste Scenario.

Lees meer over:

the movies films premieres
Deel dit bericht met je vrienden!