zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Angelique Renard organiseert actieve en avontuurlijke hondenwandelingen met Simbas Adventures

30 november 2016

DORDRECHT - Onder de naam Simba’s Adventures organiseert Angelique Renard met hulp van haar vriendin Sandra Schot, actieve en avontuurlijke wandelingen met de hond. “Met Simba’s Adventures kiezen we met uiterste zorg en vol overgave bijzondere locaties uit voor het uitzetten van te gekke wandelroutes”, vertelt Angelique “De routes gaan door dichtbegroeide bossen, heuvelachtige bloeiende heidevelden en ruige uitgestrekte duinvlaktes waar hier en daar een pittoresk meertje opduikt.”

Simba’s Adventures verwijst naar de hond van Angelique, die drie jaar geleden bij haar is herplaatst. Het bedrijf bestaat inmiddels een jaar, maar het idee is al op 19 April 2015 geboren. Angelique: “Simba’s Adventures is geboren uit enthousiasme om er op uit te trekken met een stel vrienden en bekenden in een mooi stukje natuur. Met of zonder hond, iedereen die ervan houdt om lekker actief bezig te zijn in een tegelijkertijd ontspannen omgeving. Grote drijfveer hierin is zonder twijfel mijn Shiba Simba geweest. We proberen van elk event weer iets speciaals te maken. Zoals bijvoorbeeld een native BBQ voorafgaand aan een verrassende avondwandeling tussen de stuifduinen van Soesterberg, een prachtige wintertrail met aansluitend een tapas met bubbels om een nieuw wandeljaar in te luiden of een wandeling in combinatie met een picknick met hoog hippie gehalte tijdens ‘Simba’s Bohemian Summer’”

Hondenliefhebster Sandra
Bij het organiseren wordt Angelique bijgestaan door de eveneens grote hondenliefhebster Sandra. “Een aantal jaren geleden kwam Angelique bij het bedrijf werken, waar ik ook werkzaam ben. Het klikte meteen”, vertelt Sandra. “Toen ze Simba bij haar in huis heeft genomen en besloot om, in eerste instantie vanuit een hobby, voor vrienden een hondenwandeling te organiseren, ben ik ook mee gaan wandelen met mijn vriend Marcel en onze hondjes Kibor en Hunter. Uiteindelijk resulteerde dit al snel dat ik tot vrijwilligster bij Simba’s Adventures Dogwalks werd gebombardeerd.”

Naast de reguliere hondenwandelingen, organiseert Simba’s Adventures benefiet wandelingen voor het goede doel. Zo vindt er elk jaar in december een ‘Santa Walk’ plaats voor alle Japanse rashonden ten bate van Shiba Rescue. Dit is een organisatie die helpt bij het herplaatsen van Shiba’s. En een spannende lampionnentocht door de donkere bossen van Rotterdam tijdens de campagne Earth Hour van het Wereld Natuur Fonds. Voor 2017 staat het evenement ‘Say NO 2 Yulin’ in de agenda tegen de massale hondenvlees industrie in Azië welke gepaard gaat met zeer inhumane praktijken.

Kledingcollectie
Een andere passie van Angelique is mode. Vroeger heeft ze als Fashion Stylist gewerkt en was mede-eigenaar van een kledingwinkel. In de toekomst hoopt ze met Simba’s Adventures met een eigen kledingcollectie te komen. ”Vanuit de eigen outdoor activiteiten met mijn Shiba Simba, loop ik vaak tegen het feit aan dat er te weinig echt leuke, hippe wandelkleding op de markt te vinden is die ook nog eens comfortabel is én de praktische eigenschappen bezit waaraan deze moet voldoen. Door de hondenwandelingen waarmee Simba’s Adventures tot leven is geroepen, is het idee ontstaan hier iets mee te doen.”

Het komende jaar staan er zo’n dertig wandelingen op het programma. Dit jaar is er op 11 december nog de Simba's Santa Walk for Shiba Rescue en het nieuwe jaar wordt ingeluid met Simba's Welcome 2017 met New Years Toast. Meer informatie is te vinden op www.simbasadventures.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!