donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Dertigste uitreiking C.Buddingh' prijs in 2017

29 november 2016

DORDRECHT / ROTTERDAM - Naar de Dordtse dichter C.Buddingh'  is een prijs vernoemd voor de beste debuut dichtbundel.

Inmiddels kunnen dichters zich met hun debuut al aanmelden.

In 2017 zal voor de dertigste keer de C.Buddingh' prijs worden uitgereikt. Dat gebeurt niet in Dordrecht, maar in Rotterdam bij het mede dankzij Buddingh'  in de jaren zestig van de vorige eeuw befaamde Poetry International Festival.

Buddingh', - die in november 1985 overleed - wordt nog steeds genoemd. Dat kwam mede door de biografie die Wim Huijser over de Dichter bij Dordt schreef. In 2015 werd de biografie in het Stadhuis van Dordrecht gepresenteerd.

Het graf in Dordrecht van Buddingh'  wordt door de gemeentelijke begraafplaats de Essenhof een bijzonder monument genoemd.In een boekje is zijn graf en dat van anderen met een plek in de Dordtse geschiedenis opgenomen.

(bericht over Buddingh' prijs)

Tijdens het 48e Poetry International Festival Rotterdam dat van 30 mei tot en met 4 juni 2017 plaatsvindt, wordt opnieuw de C. Buddingh'-Prijs voor de nieuwe Nederlandstalige poëzie uitgereikt aan de schrijfster of schrijver van het beste poëziedebuut. Poetry International streeft er sinds 1988 naar om met de uitreiking van deze prijs meer aandacht te genereren voor het werk van beginnende talentvolle dichters.

Voor de C. Buddingh’-prijs 2017 komen Nederlandstalige poëziedebuten in aanmerking die zijn verschenen of zullen verschijnen in de periode van 1 maart 2016 tot en met 28 februari 2017. Debuutbundels kunnen tot uiterlijk 28 februari a.s. in viervoud worden toegezonden aan Stichting Poetry International op het  volgende adres:

Poetry International
Mauritsweg 35
3012 JT Rotterdam

De jury neemt bij voorkeur volledige bundels voor lezing ter hand, maar accepteert in voorkomende gevallen ook drukproeven wanneer de betreffende bundel kort voor het verstrijken van de inzendtermijn verschijnt.

Begin april 2017 nomineert de jury vier debuten voor de C. Buddingh'-Prijs 2017. De genomineerde dichters presenteren vervolgens hun werk aan het publiek in een speciaal programma tijdens het Poetry International Festival. Aan het slot van dit programma wordt de winnaar bekendgemaakt.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1200 euro verbonden.

Lees meer over:

Buddingh' debutant
Deel dit bericht met je vrienden!