maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Bioscoopmaand december begint bij The Movies met liefst 5 première films

28 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Waterboys is een feel good movie over vader en zoon, die er allebei uitgeschopt zijn door hun vrouwen. Reizend door Schotland vinden ze hun onderlinge band opnieuw uit. Op vr 2/12 komt regisseur Robert-Jan Westdijk naar Dordt voor een nagesprek met het publiek.
Layla M is een veelgeprezen drama van Mijke de Jong over een jonge Moslima uit Amsterdam, die geleidelijk radicaliseert. Prachtig genuanceerde cinema, die we alsnog naar Dordrecht halen. .

Uit Amerika komen twee ijzersterke thrillers.
Nocturnal Animals is zowel onheilspellend als romantisch. Susan en Edward zijn ex-echtegenoten, die na vele jaren via een boek weer met elkaar in contact komen. Het is een stijvol verfilmd verhaal op de grens van liefde en wraak.

American Pastoral speelt in de jaren 1960. Het leven van zakenman Seymour Levov gaat op z'n kop wanneer zijn dochter (Dakota Fanning) wordt beschuldigd van een terroristische aanslag en spoorloos verdwijnt.

Tot slot Franse cinema met Frantz. Een wonderschoon gefilmd verhaal over liefde, verzoening en de waarde van leugens. In 1919 rouwt de Duitse Anna om haar gesneuvelde geliefde. Dan verschijnt Adriën, een Franse soldaat, in haar leven. Hij rouwt ook om Frantz. Wat zit daar achter…..

Lees meer over:

the movies cinema speelfilms
Deel dit bericht met je vrienden!