maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse kunstenaar Bouke Ylstra ook in The Movies

25 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Schilderijen en etsen van de Dordtse kunstenaar Bouke Ylstra zijn nu ook te zien in the Movies, de EtalagE aan de Nieuwstraat 105 en Steegoversloot 25 in Dordrecht. De expositie van zijn werk in het Dordrechts Museum is verlengd tot 7 Januari 2017.

Bouke Ylstra (1933-2009) woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Dordrecht; in zijn atelier aan de St. Jorisweg en tevens in Frankrijk. Zijn schilderijen, etsen en tekeningen kenmerken zich door lichtvoetige onderwerpen, veel mensfiguren en dieren, kleurrijk en met een speelse toets. Zijn werk behoort tot de permanente collectie van de diverse Nederlandse musea. Ook zijn dagboeken en een boek met een belangrijk overzicht van etsen zijn bij de EtalagE verkrijgbaar. De Etalage is ook geopend tijdens Kunstrondje op zondag 4 december.

Deel dit bericht met je vrienden!