maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

Voorbeschouwing FC Eindhoven tegen FC Dordrecht

24 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Morgenavond vrijdag 25 november speelt FC Dordrecht in Brabant tegen FC Eindhoven. De Schapenkoppen gaan op zoek naar de drie punten bij de nummer elf van de ranglijst.

Vorige week vrijdag verloren de Dordtenaren met 1-4 van Helmond Sport. Dit betekende dat er vijf wedstrijden op rij geen punten gepakt zijn.  Na het gelijkspel van Jong FC Utrecht staat FC Dordrecht nu op de negentiende plaats net onder FC Oss en Jong FC Utrecht. Er moet gewonnen worden tegen de Brabanders om weg te komen uit de onderste regionen. Bij de ploeg van trainer De Nooijer ontbreken Kramer (geschorst), Arias en Berenstein (beiden geblesseerd).

De laatste keer in Eindhoven
Vorig seizoen speelden de Schapenkoppen met 1-1 gelijk in het Jan Louwers Stadion. Het was een wedstrijd waarin Dordt het betere van het spel had maar de kansen onbenut liet. Na een kwartier gespeeld te hebben bracht oud-aanvoerder Jeffry Fortes FC Dordrecht op een 0-1 voorsprong. Helaas maakte Koc rond het uur de gelijkmaker en bepaalde ook de eindstand.

Winst in Brabant
Vrijdag 15 maart 2013 wonnen de Dordtenaren met 1-5 van FC Eindhoven. In deze wedstrijd kwam Dordt binnen vier minuten op achterstand maar de Blauw-witten brachten zelf de stand op gelijke hoogte doormiddel van een eigen doelpunt. In de tweede helft maakten Alisic, Rijsdijk, Post en Veldwijk de andere treffers die zorgden voor de drie punten.

FC Eindhoven
De tegenstander van morgen is bezig aan een goede reeks. De ploeg uit Eindhoven wist de laatste drie wedstrijd allemaal winnend af te sluiten. De laatst verloren wedstrijd dateert van 21 oktober tegen Jong PSV (4-1). De Eindhovenaren staan na dertien speelrondes bovenaan in het rechterrijtje. Een lastige opponent voor de Dordtse Schapenkoppen, die opzoek zijn de winst om te honger te stillen.

Tekst: Niels Beenakkers
Bron: FC Dordrecht

Deel dit bericht met je vrienden!