zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Een nieuwe Disney-productie in voorpremiere (Filmladder week 48-2016)

23 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Nieuw deze week is de geslaagde NL-productie DE ZEVENDE HEMEL. Deze tragikomische familiekroniek heeft de vorm van een musicalfilm. Max en Maria willen het 35-jarige jubileum van hun restaurant groots vieren, samen met hun 3 kinderen. Maar allerlei familieperikelen en een dramatisch bericht maken dat nog niet zo eenvoudig. Het verhaal vermengt zich met een keur aan bekende liedjes, die in de Nederlandse muziekgeschiedenis een blijvende plaats hebben verworven.
Ons restaurant Diva's serveert een speciaal menu, geïnspireerd op de film. Filmkaartje + 3-gangen diner voor € 32,50.

Verder I, DANIEL BLAKE, een realistisch drama van de Britse filmveteraan Ken Loach. Deze film met een lach en een traan over de strijd van twee mensen tegen de trage, absurde en mensonterende bureaucratie van de Britse uitkeringsinstanties won dit jaar de prestigieuze Gouden Palm in Cannes. 

Als Specials deze week drie vertoningen:
• LES CHEVALIERS BLANCS is de tweede film in de maandelijkse reeks Movies That Matters, die we presenteren samen met Amnesty Intenational. Do 24/11 om 19.15 u.
• TOMORROW is een inspirerende documentaire over de omvorming naar een duurzame wereld. Aangevuld met filmclips over vergelijkbare lokale initiatieven i.s.m Platform Duurzaam Dordrecht. Zo 27/11 om 16.00 u.
• DOWN TO EARTH is de bejubelde film over een gezin dat over de wereld reisde om inheemse volkeren te ontmoeten, die nog in harmonie leven met de natuur. Woe 30/11 om 19.00 u.

Voor de kids gaat een nieuwe Disney-productie in voorpremière: VAIANA 3D. Een groots animatie-avontuur waarin het meisje Vaiana een zeiltocht maakt over de Stille Oceaan op zoek naar haar identeit en de oude tradities van haar zeevarende volk.

In het CineFiliaal op Woe 30/11 de voorpremière van NOCTURNAL ANIMALS. Het is een thriller van Tom Ford (A Single Man) over een gescheiden echtpaar dat na vele jaren via een boek weer met elkaar in contact komt. Ze doen duistere ontdekkingen over elkaar. Aanvang 20:45 uur.

Lees meer over:

movies cinema animatie
Deel dit bericht met je vrienden!