zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Astrid van Pieterson solidair in gedicht met Inloopphuis van de Hoop in Dordrecht

19 november 2016

DORDRECHT - Astrid van Pieterson heeft de gave van het (dicht) woord. Ze treedt in Dordrecht regelmatig bij sociale bijeenkomsten op om zo de stem van de mensen van onderop te laten horen. Dat doet zij op haar manier met scherpe observaties.


Zo voelt zij zich verbonden met het Inloophuis van  de Hoop aan de Spuiweg. ,,Daar worden mensen met respect behandeld", zo zegt ze.

Op een avond om geld bijeen te brengen voor het Inloophuis droeg Astrid volgende gedicht voor. Het begrip buiten de Legerplaats komt ook uit de Bijbel. Leven buiten beschermd en veilig gebied.

Buiten de Legerplaats

Maatschappelijk ten val
Verlies op vele fronten
Geen geld, geborgenheid
De mens wordt een getal
Wanhopig is de strijd

Uitsluiting en onrecht
Onwelkome companen
Veel vrienden verdwenen
Weinigen waren echt
Reden om te wenen

Volhardend in onmacht
Fier met opgeheven hoofd
Geteisterd door een wind
Huilend op volle kracht
Die verdeelt, niet verbindt

Gorgelend uitgekotst
Eenzaam maar niet echt alleen
Maatschappelijk onrein
Met het systeem gebotst
Het Inloophuis is fijn!!!

Astrid van Pieterson

(tekst op internet)

Welkom bij het Inloophuis

Het Inloophuis is bedoeld voor mensen aan de rand van de samenleving die bijvoorbeeld verslaafd zijn of geen dak boven hun hoofd hebben. Het inloophuis wil deze mensen een veilige, warme plek bieden waar zij hun verhaal kwijt kunnen.

Identiteit inloophuis
Alle medewerkers van het inloophuis hebben een christelijke levensovertuiging. Vanuit deze overtuiging geloven zij dat God ieder mens gewild heeft. Zij willen de gasten van het Inloophuis graag terzijde staan. Iedereen is van harte welkom!

Lunch
In het Inloophuis vindt geen behandeling plaats. Medewerkers bieden de gasten een luisterend oor en voorzien hen van adviezen als dat gewenst is. Ook helpen zij gasten die vragen hebben over het netwerk van sociale regelgeving. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur is er voor de gasten een lunch. Verder is er een (beperkte) toegang tot internet en kunnen mensen bellen met instanties.

Deel dit bericht met je vrienden!