woensdag 25 november 2020

Alles over Dordrecht

Uitreiking onderscheidingen aan KNIL Militair de heer J. Verhallen

18 november 2016

DORDRECHT - Op 17 november heeft de heer J. Verhallen door burgemeester A.A.M. Brok twee onderscheidingen uitgereikt gekregen. Het gaat om het Mobilisatie Oorlogskruis en het ereteken Openbare Orde en Vrede met jaargespen 1946. De heer Verhallen krijgt deze eretekens uit erkenning voor zijn werk als KNIL-militair.

De heer Verhallen heeft de onderscheidingen ontvangen, omdat hij sinds 1941 onderdeel uitmaakte van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Daar heeft hij gediend tot 1947 en is op verschillende plekken gestationeerd geweest. Ook is hij krijgsgevangene gemaakt in 1943 en heeft moeten werken aan de Birma-Siam-spoorlijn.

Onderscheidingen voor KNIL-militairen worden door het ministerie van Defensie toegekend. Ze kunnen op verzoek van de gedecoreerde worden uitgereikt door de burgemeester. De heer Verhallen heeft in dit geval aangegeven dat hij de onderscheidingen graag uit handen van burgemeester A.A.M. Brok ontvangt.

Meer informatie over het ereteken voor Orde en Vrede en het Mobilsatie Oorlogskruis kunt u vinden op : https://www.defensie.nl/onderwerpen/onderscheidingen.

De heer Verhallen is voorgedragen door de heer M. Huysdens, een actief dienende veteraan (thans uitgezonden naar de overzeese gebiedsdelen) die in zijn vrije tijd onderzoek verricht en tot de ontdekking kwam dat een aantal veteranen, waaronder de heer Verhallen, weliswaar in aanmerking komen voor een onderscheiding, maar deze zelf niet aangevraagd hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!