zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

College wil stoppen met Belthure Park: 'Geen villawijk met golfbaan in Dordtse polders'

18 november 2016

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht wil stoppen met het project Belthure Park, een villawijk met golfbaan in de polders tussen Sterrenburg en Dubbeldam. Het college stelt de gemeenteraad voor om de polders niet te bebouwen, met één uitzondering: evenwijdig aan de Stevensweg wil het college de bouw van een beperkt aantal dure woningen mogelijk maken.
Het plan voor Belthure Park (golf en wonen) is al meer dan tien jaar oud.

Door diverse oorzaken is dit plan nooit van de grond gekomen. Om die reden heeft de gemeente Dordrecht in december 2014 de samenwerkingsovereenkomst met projectontwikkelaar Wilgendael opgezegd. Het huidige bestemmingsplan waarin de villa's en golfbaan zijn opgenomen, loopt in 2017 af en moet daarom worden herzien. Dat betekent dat de gemeente een nieuwe afweging voor dit gebied moet maken.

Gevolgen
Het college stelt de raad nu voor het project Belthure Park te beëindigen. Dit voorstel heeft wel de nodige financiële gevolgen. De gronden die de gemeente in het gebied heeft, zijn met een agrarische bestemming minder waard. De gemeente moet 4,2 miljoen euro aan waarde afboeken.

Besluit
De gemeenteraad neemt dinsdag 22 november een besluit over dit voorstel van het college. Voorafgaand bespreekt de adviescommissie fysieke leefomgeving van de gemeenteraad het voorstel, waarbij ook insprekers welkom zijn. In 2017 stelt de gemeente een nieuw bestemmingsplan op voor het gebied. Om in de tussentijd ongewenste ontwikkelingen te voorkomen, heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen.

Deel dit bericht met je vrienden!