zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Waterbus gaat vanaf 1 december 2016 starten met extra afvaarten op lijn 21 en 22

15 november 2016

DRECHTSTEDEN - Waterbus gaat in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, de Drechtsteden en Dordrecht Marketing vanaf 1 december 2016 starten met extra avondvaarten. Deze extra afvaarten in de avonduren gelden op lijn 21 tussen Zwijndrecht Veerplein en Dordrecht Hooikade en op lijn 22 tussen Papendrecht Veerdam en Dordrecht Merwekade. In de eerste week, op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 december, varen reizigers op lijn 21 en 22 tussen 18.00 en 01.00 uur ter introductie van deze proef zelfs GRATIS mee.

De avondvaarten zijn een uitbreiding op de huidige dienstregeling van lijn 21 en 22. De proefperiode van deze extra afvaarten is van 1 december 2016 t/m 30 juni 2017.

Tijdens deze periode kunnen Waterbus reizigers op donderdag, vrijdag én zaterdag op lijn 21 en 22 tot maar liefst 01:00 uur ’s nachts gebruik maken van deze extra Waterbus afvaarten. Hierdoor krijgen bezoekers de mogelijkheid om langer te genieten van het rijke culturele uitgaansleven, te winkelen of uit te gaan in de Drechtsteden.

Aanleiding van deze proef in de avonduren is een verzoek van een inwoner vanuit de gemeente Papendrecht. De PvdA pakte dit verzoek op en organiseerde vervolgens een debat aan boord van de Waterbus met betrokken overheden en ondernemers. Snel werd duidelijk dat het idee voor een avondboot op brede steun kon rekenen van inwoners en ondernemers die o.a. voorstelden combinatiearrangementen te gaan realiseren. Met de proef wordt een betere bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer binnen de Drechtsteden in de avonduren gerealiseerd.

Deel dit bericht met je vrienden!