maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Bibelot woensdag 7 december op weg naar 50 jaar van soos tot poppodium eind 2017

10 november 2016

DORDRECHT -  Bibelot is in Dordrecht uitgegroeid van jeugdsoos tot poppodium in het Energiehuis., Op woensdag 7 december is de eerste avond om na te denken over vijftig jaar Bibelot op 7 december 2017.

Een bericht van Bibelot (bron website Bibelot)

Eind jaren ’60 verenigden jongeren zich om, met elkaar, activiteiten te ondernemen. Ook Poppodium Bibelot is opgericht als ‘jeugdsoos’. Vanaf de oprichting, op 7 december 1967, is Bibelot op verschillende locaties in Dordrecht gehuisvest geweest. Het aanbod evolueerde met de verschillende locaties mee, van sport- en spelactiviteiten voor leden naar voor publiek toegankelijke concerten.

Gemene deler in de rijke geschiedenis van Bibelot is het leggen van verbindingen. Naar Bibelot ga je niet alleen om geïnspireerd te raken, maar ook om mensen te ontmoeten. Anders dan bij andere type culturele instellingen, hoef je niet stil te blijven tijdens de voorstelling of het kijken naar kunst, maar mag je je beleving delen met de mensen die om je heen staan. En hoe je jezelf ook uit, het is altijd goed. Je kunt in Bibelot jezelf zijn. Met dat gevoel en die vrijheid hebben vele mensen zich in al die jaren verbonden gevoeld.

De wortels van Bibelot reiken diep. Meer dan duizend Dordtenaren zijn in de loop der geschiedenis vrijwilliger van Bibelot geweest. Vele tienduizenden bezochten Bibelot. Vriendschappen en relaties zijn er geboren. En eerlijkheidshalve: soms ook weer gestrand.

Inmiddels is Bibelot uitgegroeid tot belangrijke Dordtse culturele instelling en één van de bekende poppodia van het land. Bibelot reikt met het aanbod regelmatig tot ver buiten de regio en draagt daarmee bij aan de bekendheid van Dordrecht.

Op 7 december 2017 bestaat Bibelot 50 jaar. In het jubileumjaar wil Bibelot haar kracht benadrukken. We willen bijzondere verbindingen leggen met organisaties, platformen en individuen uit Dordrecht om daarmee evenementen te organiseren die verbindingen leggen. Dat kan door popconcerten, maar ook door lezingen, debatten en allerlei andere vormen van podiumkunsten.

De komende maanden start Bibelot een zoektocht naar partners die samen met ons een feest van verbinding willen organiseren. Wil jij, of jouw organisatie, jezelf tonen en laten zien of horen wie je bent, waar je vandaan komt, waar je voor staat, dan maken we graag met je kennis.

Op 7 december 2016 organiseren we een bijeenkomst waar iedereen die mee wil vieren, van harte voor is uitgenodigd. We hopen je dan te ontmoeten!

Lees meer over:

50 jaar bibelot
Deel dit bericht met je vrienden!