zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Filmclub The Movies vertoont Italiaanse kaskraker

7 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Filmclub The Movies Dordrecht is in september aan haar derde seizoen begonnen. Op de tweede filmavond  op maandag  14 november  in Cinema The Movies Dordrecht draait de film Perfetti Sconosciuti, een Italiaanse kaskraker met een sterrencast die in het voorjaar ruim 2,5 miljoen Italianen naar de bioscopen lokte en de bioscoophit van dit voorjaar bleek.

In deze film  van regisseur  Paolo Genovese zien we bekende gezichten van  o.a. Alba Rohrwacher (Io sono l'amore, Le Meraviglie) en Giuseppe Battiston (Pane e Tulipani).

Een groep goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten.

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een puberende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis.
Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof.

Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

Wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner.

Voor deze avond heeft Filmclub de samenwerking gezocht met Dante Alighieri, de Dordtse vereniging van en voor liefhebbers van Italië, haar cultuur, taal en geschiedenis. De inleiding zal verzorgd worden door  voorzitter Luigi Barone en Hanny de Jong van de filmclub.

De films van de Filmclub zijn voor iedereen toegankelijk en de club vertoont nieuwe films die soms wel en soms niet daarna regulier in  Cinema The Movies komen. Films met een goed verhaal. De leden van het kernteam (allen vrijwilligers) kiezen gezamenlijk de film, verzorgen de promotie en zijn op de avond ook zelf aanwezig als gastvrouw/gastheer.

Lees meer over:

film movies kaskraker
Deel dit bericht met je vrienden!