FC Dordrecht doet zich te kort in Emmen

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht is hard op zoek naar een overwinning, maar zal daar nog langer op moeten wachten. Op bezoek in Drenthe wisten de Schapenkoppen niet te winnen van FC Emmen. De ploeg van De Nooijer verloor het uitduel met 2-1 van FC Emmen.

Na twee wedstrijden zonder spits te hebben gespeeld mocht Joël Fabrice Thomas weer deel uit maken van de Dordtse basiself. Blake Thompson nam de plek van de geschorste Amevor in en deelde het centrum met Erol Alkan.

Het was een eerste helft waarin beide ploegen kansen kregen op de openingstreffer. Met ruim twintig minuten op de klok was daar de eerste gevaarlijke kans op de 0-1. Alessio da Cruz was dichtbij een Dordts doelpunt, maar zijn schot werd geblokt en eindigde de bal op de lat. De doelman van FC Emmen kreeg in diezelfde aanval nog een hard schot van Michael Chacon te verwerken.

Het was wachten totdat de score werd geopend en wie het eerste doelpunt maakte. Via Joël Fabrice Thomas was het raak voor FC Dordrecht. Vanuit een vrije trap van Van Haaren kopte de boomlange spits de bal makkelijk in het doel. De Franse spits maakte zijn eerste doelpunt in Dordtse dienst. De ploeg van Gérard de Nooijer probeerde de voorsprong uit te breiden, maar zonder resultaat. Klooster en Thomas waren kort voor de rust dichtbij de 0-2, maar Telgenkamp hield Dordt op één treffer de eerste 45 minuten.

FC Emmen kwam aanvallend uit de kleedkamer en maakte het de Dordtenaren enorm lastig het eerste kwartier in de tweede helft. Uit een hoekschop van de Emmenaren was het Peters die de bal achter Coremans schoot. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat de Schapenkoppen van slag waren. Het was even zoeken in de minuten na de gelijkmaker, maar daarna probeerde Dordt weer op voorsprong te komen via Thomas en Chacon. De pogingen van de Dordtenaren bleven ongevaarlijk voor de goalie van Emmen.

Ruim tien minuten voor tijd was het opnieuw Cas Peters die Coremans verschalkte en de thuisploeg op voorsprong bracht. Met het inbrengen van Boogers en Daniels probeerde Dordt een gelijkmaker te forceren, maar een verdiend doelpunt bleef helaas uit.

FC Dordrecht verloor het uitduel met 2-1 van FC Emmen en gaat zich klaarmaken voor de volgende uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.