woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Kruispunt TV besteedt zondag aandacht aan mensen aan lager wal in Dordrecht

26 oktober 2016

DORDRECHT - De Dordtse Corrie van der Kraan van Buddyzorg MEE Drechtsteden is zondag 30 oktober te zien in het programma Kruispunt van de KRO-NCRV. In de aflevering ‘Aan lager wal’ vertelt ze over hoe ze mensen die over de rand dreigen te vallen een helpende hand toesteekt..

Dit meldt  vandaag de Stem van Dordt op internet en in de krant. Journalist Karlijn Goorts sprak met Corrie over het werk, dat zondag in beeld komt op NPO2.
Persbericht NCRV/KRO:

Ooit had Willem een baan als stuurman op de grote vaart en zijn vrouw Irma werkte als administratieve kracht. Van dat succesvolle leven is nu niets meer over. Het echtpaar Van Rooy leeft in een garagebox van amper 20 vierkante meter, zonder elektra, water of verwarming. Zo kan het niet langer, vinden ze ook zelf, maar ze weten niet hoe ze wat aan hun situatie kunnen veranderen. Willem heeft diabetes en als gevolg daarvan verschrikkelijke wonden aan zijn voeten. Irma wordt steeds vergeetachtiger en heeft jicht. In Kruispunt een rapportage over mensen als Willem, die aan lager wal raken.
Het overkomt hen in Nederland anno 2016. In een van de rijkste en best georganiseerde landen belanden mensen aan lager wal doordat ze zichzelf niet kunnen redden. Gelukkig is er een vrouw als Corrie van der Kraan van Buddyzorg Mee Drechtsteden mensen die over de rand dreigen te vallen een helpende hand toesteekt. Een keer per week heeft ze een spreekuur waar radeloze mensen haar hulp vragen bij uiteenlopende problemen. Ze heeft een team van buddies, vrijwilligers en stagiaires, die nauw contact houden met de mensen.
Zo ook Jan. Hij woont op een klein bootje verstoken van voorzieningen. Hij vindt het prima zo, maar kan geen uitkering krijgen omdat instanties papieren nodig hebben die hij niet heeft. Corrie schiet te hulp en na een lange worsteling met bureaucratie en ambtenarij lukt het haar om Jan te helpen.
Een jaar geleden was Abdel nog dakloos en zonder werk. Dankzij de inzet van Corrie en haar buddies heeft hij inmiddels heeft hij een dak boven zijn hoofd en werkt hij als vrijwilliger in een verzorgingshuis. Dit soort successen is waar Corrie het voor doet. Ze gaat elke dag met plezier naar haar werk. Ze biedt een luisterend oor zonder te oordelen. Van sommige mensen mag je geen zelfredzaamheid verwachten vindt ze.
Kruispunt, zondag 30 oktober om 23.05 uur op NPO 2
Website
    www.kro-ncrv.nl/kruispunt
Programma
    Kruispunt
Presentator
    Wilfred Kemp
Meer informatie
    Jaap Friso

Deel dit bericht met je vrienden!