zaterdag 16 januari 2021

Alles over Dordrecht

Drank- en Horecavergunning Cafe Sint Joris ingetrokken

21 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De drank- en horecavergunning van Café Sint Joris, Sint Jorisweg 1, is ingetrokken. Dit omdat de leidinggevende van het bedrijf volgens de wet in de afgelopen 5 jaar geen leidinggevende mag zijn geweest van een inrichting die voor de duur van ten minste een maand gesloten is geweest. Burgemeester A.A.M. Brok heeft Café Sint Joris in januari 2016 voor een maand gesloten vanwege illegale gokactiviteiten.

De vergunningen zijn ingetrokken per 1 oktober jongstleden. Tegen het voornemen tot intrekken vergunningen is door de eigenaar bij de rechtbank een voorlopige voorziening aangespannen. In deze procedure is de gemeente Dordrecht in het gelijk gesteld. De intrekking van de vergunningen is definitief. Wel kan een andere exploitant een nieuwe drankvergunning aanvragen voor het café.
De exploitatievergunning van de inrichting is niet ingetrokken.

Ondermijning
De gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie, de Sociale Dienst Drechtsteden en de Belastingdienst trekken de komende jaren nog intensiever op in de aanpak en het terugdringen van ondermijnende criminaliteit. Er komt meer aandacht voor hennepteelt, motorbendes, gokken en witwassen. Personen of families die voor overlast zorgen in een buurt, gaan merken dat er normen en waarden gelden, waar ook zij zich aan dienen te houden.

Deel dit bericht met je vrienden!