zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Ontbinding huurovereenkomst na vondst drugs aan de Brandts Buijsstraat

19 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok heeft in augustus 2016 de woonwagen van de heer J. Minnebreuker aan de Brandts Buijsstraat 14 in Dordrecht laten sluiten vanwege de vondst van hard- en softdrugs en onder andere munitie. In vervolg hierop heeft de eigenaar van de woonwagen inmiddels een brief van de burgemeester ontvangen waarin ontbinding van de huurovereenkomst is aangekondigd. Deze ontbinding is het vervolg op de tijdelijke sluiting van de woning.

De woonwagen aan de Brandts Buijsstraat 14 te Dordrecht is voor 3 maanden gesloten. Dit vanwege de vondst van softdrugs in de schuur en harddrugs in handelshoeveelheden in de woonwagen. Er wordt niet snel overgegaan tot het sluiten van een woning omdat het een zeer ingrijpende maatregel is om een eigenaar de toegang tot een woning te ontzeggen.

Ontbinding huurovereenkomst
Ontbinding van de huurovereenkomst is, naast de tijdelijke sluiting een extra maatregel en is erg stevig. Het college van burgemeester & wethouders is echter van mening dat activiteiten als drugshandel niet kunnen worden geaccepteerd van huurders van de gemeente. Dit is ook een duidelijk signaal naar andere huurders. Belangrijk is dat getoond wordt dat dit soort activiteiten niet wordt geaccepteerd en dat maatregelen worden getroffen bij overtreding van regels.

Omdat de woonwagen is gesloten door de burgemeester kan de gemeente de huurovereenkomst buitengerechtelijk ontbinden. Dit is een bijzondere maatregel omdat de ontbinding van een huurovereenkomst van een woning normaal gesproken door de rechter kan worden uitgesproken.
 
De woonwagen aan de Brandts Buijsstraat is gesloten van 18 augustus 2016 tot en met 17 november 2016. De eigenaar mag in die periode de woonwagen zelf niet in en óók niet iemand anders toegang geven tot de woonwagen. Alle elektra, water, gas en licht zijn afgesloten. De ontbinding van de huurovereenkomst gaat in op 1 december 2016.

De bewoner van het pand is reeds voor eerdere overtredingen aangehouden en strafrechtelijk veroordeeld. De bewoner is bekend bij de politie en gemeente vanwege criminele activiteiten. De gemeente treedt hard op tegen dit gedrag.

Ondermijning
De gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie, de Sociale Dienst Drechtsteden en de Belastingdienst trekken de komende jaren nog intensiever op in de aanpak en het terugdringen van ondermijnende criminaliteit. Er komt meer aandacht voor hennepteelt, motorbendes, gokken en witwassen. Personen of families die voor overlast zorgen in een buurt, gaan merken dat er normen en waarden gelden, waar ook zij zich aan dienen te houden.

Deel dit bericht met je vrienden!