woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

V&D-aapjes gaan uit logeren in Vreedonk

14 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op maandag 17 oktober gaan de aapjes van de enige echte V&D Bimbo-box logeren in verzorgingstehuis Vreedonk in Dordrecht. Na de aankoop op de veiling dit voorjaar verbleven de V&D-aapjes in restaurant ’t Bevertje. Maar het was altijd al de bedoeling van eigenaar Gerrit Drenth om de aapjes in Dordrecht te laten rondreizen. “Heel veel oudere mensen hebben leuke jeugdherinneringen aan de Bimbo-box. Ik vind het geweldig om ze er nu ook weer van te kunnen laten genieten.” De aapjes worden maandag om 10.00 uur tijdens een feestelijke koffiebijeenkomst door de bewoners verwelkomd.

De Bimbo-box kent een roemruchte geschiedenis want de aapjes werden in 2014 teruggehaald vanuit Den Haag naar Dordrecht. Stadshistoricus Jaap Bouman zette zich daar destijds voor in. Na het trieste faillissement van warenhuisconcern V&D, dit voorjaar, werd de Bimbo-box overgebracht naar Amsterdam, om vanuit daar via Troostwijk Auctions online te worden geveild. Ondernemer Gerrit Drenth kocht de Bimbo-box tijdens een spectaculair verlopen veiling. De Bimbo-box van Dordt werd de duurste aapjeskast ooit. Inclusief veilingkosten telde Gerrit Drenth € 25.000 (exclusief BTW) neer. De thuiusbasis is nu restaurant ’t Bevertje aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!