zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

De Hoop breidt zorg uit in Houten en op nieuwe locaties Veenendaal en Rotterdam

12 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Sinds deze zomer heeft De Hoop ggz twee nieuwe locaties: in Rotterdam en Veenendaal. Hiermee geeft zij invulling aan de wens om op meerdere plekken in het land zorg te kunnen bieden. Ook de polikliniek in Houten is fors uitgebreid. Met de komst van een aantal behandelaren van het voormalige Stagg en Cruciaal is de capaciteit op het gebied van psychische behandeling toegenomen.

‘Het is belangrijk dat we onze zorg nu op meer locaties in het land kunnen bieden’, vertelt bestuurder Jaap de Gruijter. ‘Juist ook het aanbod voor psychische problematiek kan nu nog meer onze aandacht krijgen. Mensen kiezen vaak voor De Hoop vanwege de christelijke identiteit en zijn bereid om te reizen, maar soms is dat een probleem. Dan is zorg dichter bij huis wel zo fijn. Daarnaast geeft dit cliënten die tijdelijk wel moeten worden opgenomen in onze kliniek in Dordrecht, de mogelijkheid om aansluitend de poliklinische zorg dichter bij huis te ontvangen.’

Tot de zomer had De Hoop vijf locaties: in Dordrecht, Vlissingen, Houten, Amersfoort en Beekbergen. Op de twee nieuwe locaties in Veenendaal en
Rotterdam wordt nu ook poliklinische zorg geboden aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. De Hoop is van oudsher bekend als verslavingszorginstelling voor volwassenen, maar biedt daarnaast al jaren behandeling voor psychiatrische problematiek aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Dat hulpaanbod kan verder worden versterkt nu verschillende behandelaren van voorheen Cruciaal en Stagg bij De Hoop zijn gaan werken.
De klinische zorg blijft wel geconcentreerd in Dordrecht. Volwassenen, jongeren en kinderen kunnen hier worden opgenomen in geval van complexe psychiatrische of verslaving gerelateerde problematiek. In het noorden van het land werkt De Hoop intensief samen met Terwille (hoofdlocatie Groningen) en in het westen met stichting De Brug in Katwijk.

Voor informatie over het zorgaanbod en aanmelding kan gebeld worden met (078) 6 111 111.

Deel dit bericht met je vrienden!