maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Spiering Muziek aan de Voorstraat sluit haar deuren

10 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Aanstaande vrijdag, 14 oktober is de laatste dag waarop Spiering Muziek aan de Voorstraat 384a haar deuren opent. Daarna valt het doek voor dit bedrijf en daarmee wordt een periode van 127 jaar afgesloten.

De huidige eigenaren Yvonne Peters en Margriet den Hartog, hebben de moeilijke afweging moeten maken om door te gaan met de winkel en hun werk als musicus op een laag pitje te zetten of te kiezen voor de muziek. Zij hebben gekozen voor hun passie: de muziek. Deze week gaan instrumenten en accessoires met 30% korting de deur uit.

Op muziekboeken wordt 10% korting gegeven en op o.a. songbooks, film- en musical en Nederlandstalige muziek zelfs 25%.

Vanaf 1 november blijft Yvonne Peters actief als reparateur van dwarsfluiten, klarinetten en saxofoons. Onlangs hebben zij ook besloten om de bladmuziekcollectie in afgeslankte vorm vanuit hun huis aan de Azobé en (vooral) online te gaan verkopen. Bezoek aan huis is mogelijk op beperkte tijden en op afspraak. Binnenkort is de webshop in de lucht.

Ook blijven zij actief met de verkoop van koormuziek en koormappen.

Dit alles onder de naam, waaronder zij al die tijd al stonden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: Peters & den Hartog Muziek V.O.F.

De website wordt www.petersdenhartogmuziek.nl.

Veel vaste klanten zijn in de laatste weken al langs geweest, zelfs met bloemen, kaartjes en cadeaus. Maar ook zijn de klanten blij dat zij na 1 november nog steeds hun instrument in Dordrecht een onderhoudsbeurt kunnen laten geven en muziekboeken kunnen uitzoeken, want online kopen is gemakkelijk, maar een boek inkijken is toch iets wat veel muzikanten en met name docenten erg prettig vinden.

Deel dit bericht met je vrienden!