zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Bankjes en bomen Vrieseplein komen terug

8 oktober 2016

DORDRECHT - Het Vrieseplein krijgt vorm. Het 'wybertjes-tapijt', ontworpen door buurtbewoonster Katinka van Haren, tevens een van de leden van de ontwerpgroep, is duidelijk zichtbaar en de lichtmast in het midden, die zou moeten denken aan de lichtmast die er in de jaren 30 van de vorige eeuw stond, staat fier overeind. Toch hebben sommigen nog vragen omtrent de bankjes en bomen.

Een voorbijganger enigszins verwonderd: “Het plein komt dieper te liggen, dat zag je op de foto niet. Er komt een mozaïek, kijk er liggen al zwarte steentjes. Het is de vraag of de bomen terugkomen, maar de bewoners eisen dat. En de bankjes, daar ga ik wel eens zitten. Het wordt de entree naar de stad voor het hotel wat daar komt.” Hij wijst naar de overkant waar een stuk grond braak ligt. Dan vervolgt de man zijn weg. Ronde bank
“De bankjes komen terug”, aldus Mark Benjamin, woordvoerder van de gemeente. “Ook komen er nieuwe bomen, zelfs één met een ronde bank er omheen, maar dat is mogelijk pas na de officiële opening. De oplevering is eind oktober en officiële opening zal eind november plaatsvinden. De aanleg gaat voorspoedig.” Een eigen wens, een openbaar toilet ergens bij de waterkant of verderop op de Vrieseweg, waar toeristen en de dakloze medemens hun behoefte zouden kunnen doen, komt er niet. Het zou een goede oplossing voor wildplassen kunnen zijn. Daar wordt immers wel eens over geklaagd in dit gebied.

Bij het ontwerp van het plein is een groep van 13 buurtbewoners betrokken. Deze ontwerpgroep heeft met hun ontwerp geijverd om het nieuwe plein gezellig te maken en het een vriendelijke en intieme uitstraling te geven. Zo het er tot nu toe uitziet is dat uitstekend gelukt.

Door Ton Ve

Deel dit bericht met je vrienden!