zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Bomenploeg bij het Matena's pad: 'Dordrecht heeft veel bomen'

7 oktober 2016

DORDRECHT - “We komen van het centrum en het Lijnbaangebied en zijn nu hier bezig”, vertelt Martin. Hij staat bij een flinke bos takken, afkomstig van de net gesnoeide bomen bij het Matena's pad. Zijn collega Kees loopt verderop met een enorme snoeischaar. Hij heeft de hoogwerker weggezet. Ze horen bij de bomenploeg van de gemeente.

Kees met de hoogwerker op de achtergrond

“We doen de begeleidingssnoei en nemen soms wat onderhoudssnoei mee, anders moeten we over een paar maanden weer hier komen. De onderhoudssnoei van de oudere bomen moet elke 5 tot 7 jaar. De begeleidingssnoei moet vaker, want jonge bomen groeien het hardst”, aldus Martin. Intussen legt hij de buurtbewoner Ayden uit wat voor soort bomen er in de straat staan.

Deskundigheid
De bomen boffen, want de snoeiers weten veel over bomen en hun onderhoud. Martin wijst naar de bomen in een zijstraat van Matena's pad. “Die bomen staan te dicht op de huizen. Het is ook een verkeerd soort wat ze hebben neergezet en ze zijn niet allemaal onderhouden. De kroon van die boom is dood, dat komt doordat de bomen op zand zijn geplaatst, ze hebben dan te weinig voeding.” Uit het verhaal van Martin wordt duidelijk dat architecten bij het uitwerken van hun plannen hun voordeel kunnen doen met de deskundigheid van de onderhoudsploeg. De bomenploeg heeft nog genoeg werk in de stad. Droog merkt Martin op: “Dordrecht heeft veel bomen."


Door Ton Ve

Deel dit bericht met je vrienden!