maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Het hoogwaterseizoen is begonnen

4 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van oktober tot en met maart is het ‘stormseizoen’. Dan is de kans op hoogwater groter dan in de rest van het jaar. Als het water rondom het eiland van Dordrecht heel hoog wordt, merken we dat vooral in de binnenstad.

Een deel van de binnenstad wordt niet beschermd door dijken. Het ‘buitendijkse’ deel van de binnenstad ligt tussen de rivier en de Prinsenstraat, Voorstraat en Riedijk. In het gedeelte dat buitendijks én relatief laag ligt, kan bij hoge waterstanden water op de kades komen.

Woont u in het gebied? Dan raden we u aan zich in te schrijven voor de hoogwatermailservice. Daarmee wordt u snel gewaarschuwd wanneer hoogwater wordt verwacht.

Meer weten?
Op onze uitgebreide informatiepagina vindt u veel informatie over (omgaan met) hoogwater in Dordrecht. Bijvoorbeeld instructies om goed zandzakken te leggen. En u leest er hoe u zich nu al kunt voorbereiden. Bijvoorbeeld door alvast spullen in huis te halen die u nodig heeft om zandzakken goed te gebruiken. Of door bij de inrichting van uw pand rekening te houden met de kans op hoogwater.

Deel dit bericht met je vrienden!