zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Succesvolle eerste editie van Focus4Dordt

3 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Afgelopen donderdag organiseerde de fractie van de ChristenUnie-SGP Dordrecht in de Trinitatiskapel de eerste editie van Focus4Dordt. Dit nieuwe evenement moet ontmoetingen tussen burgers stimuleren en inspiratie bieden. Tijdens een avondvullend programma met een diner, speeches, forumdiscussie en een borrel staat een bepaald thema centraal. Voor de eerste editie was dat schouder aan schouder staan.

Schouder aan schouder
Stefan van Ballegooie, jongerenambassadeur van de ChristenUnie, trapte de avond af met een krachtige inleiding. Hij benadrukte dat iedereen talenten heeft gekregen. Mensen moeten die talenten vermenigvuldigen en tegelijkertijd verbindingen zoeken met anderen. Volgens hem komt op die manier een omgeving tot bloei.

Verschillende invalshoeken
Tijdens de rest van de avond werd er vanuit diverse invalshoeken gekeken naar schouder aan schouder staan. Rik van der Linden, wethouder van de ChristenUnie-SGP Dordrecht, hield een betoog waarin hij expliciet aangaf dat mensen niet moeten spreken over zwakken in de samenleving. Ze moeten volgens hem volwaardige burgers zijn. Henk-Jan Seesink, bestuurslid van de ChristenUnie, gaf aan dat politici schouder aan schouder moeten staan met mensen in de samenleving. Volgens hem betekent dat geen politiek van macht, maar juist van onmacht. Dat is politiek waar niet rijkdom, maar de mens centraal staat.

Eerste resultaat
De avond bleek direct al zijn vruchten af te werpen: ‘Ik heb de gemeenteraadsleden gesproken over een probleem waar wij als kerk mee te maken hebben. Wij willen een eigen kerkgebouw kopen. Helaas houdt de gemeente dit tegen door te zeggen dat kerkelijke activiteiten niet in het bestemmingsplan passen. Door deze avond zijn we dichterbij een oplossing gekomen’, zei Rudsela Sterling, pastor van New Song, een internationale kerk uit Wielwijk.

Toekomst van Focus4Dordt
De kans dat Focus4Dordt volgend jaar weer wordt georganiseerd, is groot. ‘We hebben in Dordrecht nog niet veel evenementen waarin het draait om ontmoeting en inspiratie. Toch hebben mensen daar behoefte aan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer 40% van de burgers zich regelmatig eenzaam voelt. Daar moeten wij als partij, maar ook als christenen, iets aan doen’, zegt Hans Krijgsman, bestuurslid van de SGP. ‘We hebben mensen nodig waarmee we onze doelstellingen kunnen bereiken. Mensen die dat ook willen, kunnen contact met ons opnemen’, zei Anthony de Cuba, bestuursvoorzitter van de ChristenUnie, bij de uitgang.

Lees meer over:

politiek sgp christenunie focus
Deel dit bericht met je vrienden!