zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Beter Voor Dordt over Dupont: 'Deze kwestie heeft geen politieke kleur'

28 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Met verontwaardiging heeft Beter Voor Dordt kennis genomen van de situatie rondom Dupont/Chemours. "De verontwaardiging, noch de zorgen die bestaan over de gevolgen voor de gezondheid van de inwoners van Dordrecht, heeft geen politieke kleur.

Dupont maakt al lange tijd deel uit van de Dordtse samenleving en is een gewaardeerd werkgever in de stad. Bij de risico's die het bedrijf met zich meebrengt hoort een diepgeworteld verantwoordelijkheidsgevoel. Richting medewerkers, richting omwonenden, en in bredere zin naar alle inwoners van de gemeente waar Dupont een thuisbasis vindt.

Het vertrouwen dat door overheden, raad en inwoners in Dupont is gesteld, is grovelijk geschonden. Daarnaast spelen er vragen over de rol van de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid. Belangrijk in dit dossier is dat alle lagen van de Dordtse gemeentelijke vertegenwoordiging samen een boodschap uitdragen: met de gezondheid van onze inwoners mag niet worden gesold."

Namens de fractie Beter Voor Dordt

Deel dit bericht met je vrienden!