zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Koffie met een Cop in Dordrecht, als eerste in Nederland/Europa

27 september 2016

DORDRECHT - In Amerika is een fenomeen groot aan het worden: coffee with a cop. Zie de filmpjes op Youtube, facebook pagina etc over de activiteiten in de USA met betrekking tot Coffee with a cop. Inmiddels al in bedrijf op drie continenten, naast Amerika ook in Canada en Australie en vanaf 3 oktober voor het eerst in Europa,  in Dordrecht.

Geïnspireerd door dit fenomeen,  heb ik het idee voorgelegd aan de lokale politie in Dordrecht en hebben we het tot een gezamenlijk project uitgewerkt dat start op 3 oktober aanstaande en voorlopig iedere eerste maandag van de maand wordt georganiseerd in McDonald’s Dordrecht-Noord. De intentie is om het op den duur, bij voldoende succes en animo uit te rollen over Nederland.

Politie agenten die spreekuur houden in de wijk bij bijvoorbeeld een McDonald’s restaurant. Wel laagdrempelig, maar niet in een buurthuis omdat ook daar sommige mensen niet goed durven te komen. Naast het feit dat de Staart geen buurthuis heeft en er toch vaak genoeg iets speelt om met de politie te delen, leek het mij en de politie een goed idee om dichterbij de burger te staan en met hen in gesprek te gaan. Niet perse als je iets te melden hebt, maar vragen of ongerustheid uit spreken, politie die graag wil horen wat er speelt in de buurt, advies kan geven van kinderzitjes in de auto toto inbraakpreventie enzovoort.

Zo zijn de politie en wij samen op dit idee gekomen; iedere eerste maandag van de maand van 09-11 uur in McDonald’s Dordrecht-Noord.
Wij zorgen uiteraard voor gratis koffie en  bieden de ruimte aan. We willen vooral dat dit een succes voor de bewoners van de Staart gaat worden.

Lees meer over:

politie mcdonalds staart
Deel dit bericht met je vrienden!