maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Beleef de vogeltrek in de Biesbosch met de EuroBirdwatch

27 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op zaterdag 1 oktober a.s. neemt de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, samen met Vogelbescherming Nederland, deel aan de internationale vogelteldag; de EuroBirdwatch. Dit jaar wordt er op meer dan 150 telposten in ons land geteld, ook bij de telpost op de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 1 oktober tegenkomen. Ook in Dordrecht wordt druk geteld. De Natuur- en Vogelwacht Biesbosch is paraat om de overvliegende vogels te tellen.
We tellen van 07.30 tot omstreeks 15.00 uur. Vorig jaar werd tijdens de Birdwatch in Nederland meer dan 300.000 vogels geteld
Niet alleen in Nederland worden vogels geteld. Tijdens EuroBirdwatch op zaterdag 1 oktober aanstaande gebeurt dat in meer dan 36 landen in heel Europa landen. De Nederlandse resultaten worden in de loop van zaterdag bekend gemaakt, de Europese resultaten op zondag.

Meer informatie over de World Birdwatch vindt u hier.

Lees meer over:

biesbosch vogelwacht Tongplaat
Deel dit bericht met je vrienden!