donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Beeldenstorm van Muziektheater Hollands Diep groot succes

26 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Afgelopen donderdag ging Beeldenstorm van Muziektheater Hollands Diep en componist Peter-Jan Wagemans onder grote belangstelling in première tijdens het Bachfestival.

In een volle Grote Kerk in Dordrecht beleefden donderdag ruim 240 bezoekers het nieuwe muziektheaterspektakel van het Dordtse gezelschap. Ook de tweede voorstelling afgelopen vrijdag was al op voorhand uitverkocht. Het publiek zat in een bijzondere u-vormige opstelling in de gangen rond het hoogkoor, dicht op de acteurs en muzikanten die zich bewegen door de ruimte. ‘Indrukwekkend en aangrijpend’ was de reactie die achteraf bij velen op te tekenen viel. ‘Innovatief en creatief muziektheater dat alleen bij Hollands Diep en (bijna) alleen in Dordrecht gemaakt wordt.’, schreef de website operamagazine.nl.

Beeldenstorm gaat over een kunstenaar die de confrontatie aan gaat met een autoritair regime, door een protestbeeld te maken. Over de moed om op te staan voor je idealen en tegelijk te moeten vrezen voor je leven. Niet alleen een historisch thema, maar juist ook actueel in deze tijd.

De voorstelling is nog te bewonderen op 30 september en 1 oktober. Meer informatie en kaarten via www.hldiep.nl

Foto: Rob van Herwaarden

Deel dit bericht met je vrienden!