donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Waterbus vaart vanaf 3 oktober weer volgens Winterdienstregeling

26 september 2016

DRECHTSTEDEN - Waterbus, dat de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, vaart vanaf 3 oktober weer volgens de winterdienstregeling. Uitzondering is lijn 18, deze lijn vaart al vanaf 1 oktober volgens de winterdienstregeling. Dit betekent dat men ook in de wintermaanden gewoon met de Waterbus kan reizen, maar op bepaalde momenten zal de afvaartfrequentie veranderen naar één keer per uur. De zomerdienstregeling gaat weer in op 3 april 2017.

Waterbus vaart elk jaar volgens de zomer- en winterdienstregeling. De winterdienstregeling heeft maandag t/m vrijdag geen effect op de eerste afvaarten van de veerdienst.

Voor Waterbus lijn 18 betekent dit dat er in het weekend elk uur een afvaart plaatsvindt.

Op lijn 20 tussen Rotterdam <> Dordrecht Merwekade wordt op donderdag- en vrijdagavond minder lang doorgevaren. Er is doordeweeks wel nog steeds sprake van elk half uur een afvaart. In het weekend is er sprake van een afvaartfrequentie van één keer per uur.

Op lijn 21 Zwijndrecht <> Dordrecht Hooikade en lijn 22 Papendrecht Veerdam <> Dordrecht Merwekade wordt de laatste afvaart op donderdag, vrijdag en zaterdag vervroegd. Deze lijnen houden wel nog steeds elke 15 minuten een afvaart.

Lijn 23 tussen Dordrecht Merwekade <> Sliedrecht zijn er in het weekend geen afvaarten. Maandag t/m vrijdag blijft er elk uur een afvaart, onder andere naar de Hollandse Biesbosch.

Lijn 24 tussen Dordrecht Merwekade en Zwijndrecht Veerplein vaart niet in de weekenden.

De exacte dienstregeling en actuele reisinformatie is te vinden op www.waterbus.nl.

Lees meer over:

waterbus dienstregeling winter
Deel dit bericht met je vrienden!